Site Overlay

Tips om området

Kyststrækningen Costa del Sol (solkysten) strækker sig fra Gibraltar til langt øst for Malaga og har fået sit navn, efter de ca. 320 solskinsdage om året, som området er kendt for. Klimaet er året rundt behageligt på 15-25 grader, i juni, juli og august kan temperaturerne dog godt passere 30 grader og det tiltrækker de fleste som holder af solen og af udendørsaktiviteter. De sidste 30 år har en del skandinavere slået sig ned med fast bopæl på solkysten, de fleste bor omkring Malaga, hvor der også er klubber og foreninger for danskere. Man mener at omkring 50.000 skandinavere bor på solkysten.

Costa Del Sol er en del af Andalusien og tæller også seværdige byer inde i landet som fx Granada, Sevilla og Jaen, hvor mange rejser til hvert år. Byggestilen i Andalusien er meget inspireret af araberne som regerede her gennem en længere periode, med arabiske bade, mosaikpladser og tårne og spir på husene. De mest velbevarede bade er i Ronda og Granada, hvor badene i Granada kræver bestilling af adgangsbillet flere måneder i forvejen.

Strandene langs middelhavet er lange og brede og de fleste med blå flag som er europæisk varemærke. I de store turistområder Fuengirola, Torremolinos og Marbella kan man finde alle former for vandsport og udlejning af solsenge samt strandbarer overalt – det er knap så massivt i de øvrige kystbyer, hvor der også er strande hvor man kan være mere privat og skal gå længere for at købe is.

Jo længere man kommer mod Gibraltar jo flere muligheder bliver der for at købe endagsture til Afrika. Det er populært at tage katamaranfærgen over på den anden side eller måske udvide turen med en overnatning.

Gibraltar er selv et besøg værd. Husk det er engelsk territorie og derfor kræver pas og at man kan acceptere den chikane man kan blive udsat for som turist, da der er lidt grænsemagtkampe mellem Spanien og England. Tag det som en del af oplevelsen og accepter at vise bagagerummet når I skal tilbage til Spanien, hvis I kører i lejet bil med spanske nummerplader. og nyd en guidet tur hvor I både hilser på aber, ser huler med militærmuseum og drypstensgrotte. Turen varer et par timer og kan kun købes af de statsstøttede turistbureauer, som sælger billetter omkring middelaldertorvet. Gibraltar er frihandelsområde med mulighed for gode køb af elektronik, cigaretter, smykker og tøj så husk en del Gibraltarpund til turen. På Gibraltar er der masser af kontraster fra middelalderen til det topmoderne samfund.